Контакт телефон: +389 (2) 3176 920
Бесплатна достава низ цела Македонија

Classic 200/300 Series

Particle Filter

Part Number: F200300PA
Патентирана HEPASilent технологија
Ги отстранува штетните загадувачки супстанции
Одговара на следниве: 205 • 280i

Цена: 2.270,00 MKD

Бесплатна достава

0

0
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Техничка документација

Корисничко упатство

Дизајниран за максимално отстранување на сите воздушни честички. Совршен избор за отстранување на загадувачи како што се полен, прашина, првут од миленичиња и други честички што не ги сакате.

HEPASilent-технологија

Процесот на филтрација на Blueair HEPASilent ™ опфаќа 99,97% од честичките во воздухот до 0,1 микрони.
Технологијата HEPASilent ги обединува најдобрите во електростатичка и механичка филтрација. Нејзината револуционерна комбинација на напредни филтри и инкапсулирана комора за полнење на јонизирани честички осигурува дека вашиот Blueair прочистувач обезбедува резултати многу посупериорни од само механичка или електростатска технологија.

Електростатско држење

Воздушните честички минуваат низ комората на прочистувачот на воздух Blueair за да се наелектризираат пред да поминат низ градиентната структура на нашите филтри. Полнењето овозможува загадените честички лесно да се прилепуваат на филтерот.

Ги лови честичките засекогаш

Градиентната структура на Blueair филтрите ги задржува честичките од сите големини притоа го одржува максималниот проток на воздух. Таа се спротивставува на затнувањето и нема повторно да ги ослободи честичките назад во воздухот, дури и кога филтерот е силно наполнет. Blueair филтерот е ултразвучно врзан за да се спречи филтрирање на влакна и други честички назад во вашата околина. Единственото што произлегува од нашите филтри е чист воздух!

Природно антибактериски

Природно антибактериските полипропиленски влакна во Blueair филтрите ги спречуваат бактериите и развојот на мувла, па нашите филтри никогаш не ставаат бактерии и мувла во воздухот.

Еколошки

Blueair филтерите штедат енергија благодарение на помалку густиот дизајн и фактот дека е потребен помал притисок за да се протурка воздухот низ филтрите. Нашите филтри се исто така погодни за рециклирање, така што единственото нешто што го додавате назад во околината е чист воздух.

Тивки како шепот

Поради употребата на електростатско и механичко филтрирање, Blueair филтрите се помалку густи од останатите филтри. Ниската густина овозможува воздухот да се движи низ филтерот со помал притисок, така што добивате високи перформанси со шепот-тивка испорака на чист воздух.