Гаранција

Ако производот е со одреден дефект, неисправен и треба да се сервисира а е во рамките на гарантниот период, купувачот треба да јави и пријави во согласност со инструкциите на гаранција која е вклучена со доставата.
 

Враќање на производи и рефундирање

Процедура на Враќање

Во filtracija.mk се надеваме дека сте задоволни со нашата услуга, но секако знаеме дека некогаш ќе биде потребно некој производи да се вратат.

-          Пред враќање на било кој производ Ве молиме прочитајте ги нашите Правила и Услови

-          Секој вратен производ мора да биде во затворена кутија и да го содржи оригиналното пакување и документација

-          Filtracija мора да биде известен за било какво враќање во рок од 14 дена од првичната дата на испорака.

-          Производите кои ги имате нарачано преку е-продавницата filtracija.mk не се враќаат или рефундираат освен ако не се оштетени при транспорт, ве молиме при примање на производот да го прегледате пакетот и неговата содржина во случај тој да оштетен не го примајте пакетот и не потпишувајте приемен лист. Откако ќе се потпише приемен лист тоа значи дека робата е во ред и се согласувате да ја примите.

-          Производите имаат гарантен рок, доколку производот ви се расипе во гарантниот рок имате право да го пријавите истиот кај нас на е-маил по веќе востановена процедура за враќање која можете да ја прочитате подолу.

Пред враќање на производот ве молиме контајтирајте не за да го споредиме Авторизацискиот Број.

-         За да добиете Авторизациски Број на Враќање можете да пратите е-маил во filtracija.mk грижата за корисници на info@filtracija.mk

Читко напишете го вашиот Авторизациски Број на Враќање на надворешната страна на пакетот, пратете го на следната адреса:

Улица: Орце Николов 202/3-1, 1000 Скопје Македонија

Трошоците за поштарина за вратените производи ги подмирува купувачот според Процедура на Враќање, освен ако не е претходно договорено и потврдено со одделот за Грижа за Корисници.

Filtracija.mk не прифаќа одговорност за губење или оштета на робата при враќање.

Сите вратени производи мора да бидат пристигнати во рок од 14 дена по примањето на Авторизацискиот Број на Враќање.

По приемот,сите производи ќе бидат прегледани, и по наш заклучок, рефундирањето може да биде одобрено или одбиено, или да биде извршена замена со соодветен производ.

Било кое пакување пристигнато без валиден Авторизациски Број на Враќање на надворешната страна на пакетот ќе биде одбиен.