Seccua MK7

совршена вода за пиење директно од чешмата

Part Number: 1000054393
совршена и вкусна вода за пиење директно од славината
филтер касети со висок капацитет (5.000 литри)
лесна инсталација, компактен дизајн и висока стапка на проток
значителни заштеди на трошоците во споредба со флашираната вода

11.599,00 MKD

Бесплатна достава

Компактниот систем за филтрирање на вода за совршена вода за пиење директно од чешмата


Seccua MK7 е ултимативното решение под мијалникот, приспособено за приватни домови, вклучувајќи станови и станбени куќи, како и мали бизниси. Напредната технологија за филтрирање е дизајнирана да го подигне квалитетот на Вашата вода, обезбедувајќи низа придобивки за вашето здравје и благосостојба.
Seccua MK7 блокира до 99,9% од бактериите и вирусите, нудејќи неспоредлива заштита за Вас и Вашето семејство. Со ефикасно намалување на штетните материи, вклучително и цврсти материи како микропластика и честички од 'рѓа, сè до 0,3 микрони (0,0031 милиметри) во дијаметар.

Уживајте во практичноста на брза и лесна инсталација директно под вашиот мијалник. Без мака, без компликации - само чиста, филтрирана вода на дофат на раката.

Одржувањето на оптималниот квалитет на водата е лесно со нашиот брз и лесен систем за замена на касети за филтер. Чувајте го вашиот систем за филтрирање да работи непречено со минимален напор.

Seccua MK7 не застанува само на бактериите и бактериите. Ефикасно го намалува и оловото, тешките метали, пестицидите, хормоните, фармацевтските остатоци, хлор, хлорамини, PFOA/PFOS и пластификатори. Искусете вода која не само што е безбедна, туку и има подобар вкус.

Збогувајте се со непријатните мириси во Вашата вода. Нашиот систем за филтрирање активно го намалува мирисот, подобрувајќи го севкупниот вкус и квалитет на вашата вода.

За разлика од некои системи за филтрирање кои ги отстрануваат од водата нејзините есенцијални минерали, Seccua MK7 ги зачувува вредните минерали и соли, обезбедувајќи Вашата вода да остане чиста и здрава.

Со избирање на Seccua MK7, Вие придонесувате за еколошката одржливост. Кажете им збогум на пластичните шишиња и обемните галони и заштедете пари во тој процес.

 

Добијте совршена вода за пиење директно од чешмата!
 

  • Компактен и моќен: благодарение на неговата висока брзина на проток до 7 литри во минута, филтерот под мијалникот се одржува дури и кога вашата побарувачка за вода е најголема.
  • Се вклопува под секој мијалник: благодарение на неговиот компактен дизајн со дијаметар од 4 инчи на 13 инчи во висина (10 cm со дијаметар од 33 cm во висина), Seccua MK7 бара многу малку простор под мијалникот во кујната.
  • 1300 литри совршена вода без влечење ниту едно шише: филтер касетите Seccua MK7 треба да се заменат само на секои шест месеци или 5.000 литри, кое и да е прво. Тоа значи дека ќе уживате со месеци во совршена и вкусна вода помеѓу замените.

Seccua микрофилтрација за вода за пиење

Seccua микрофилтрацијата е развиена за третман на вода за пиење во точката на употреба. Процесот на филтрација е чисто механички и користи воден притисок, истовремено ja елиминира потребата од хемикалии и електрична енергија целосно. Водата поминува низ триетапниот филтрационен систем кој се состои од пред-филтер, микрофилтрациона мембрана и активен јаглен.
Секуа микрофилтрацијата ги намалува бактериите, бацилите, цврстите материи и апсорбира органски супстанци.

Микрофилтрацијата (MF) е мембранска филтрациона технологија која ги отстранува честичките поголеми од 0,1 микрона во големина од течностите. Ова вклучува бактерии, алги, протозои и други суспендирани цврсти материи. MF се користи во најразлични апликации, вклучувајќи вода и третман на отпадни води, преработка на храна и пијалоци и фармацевтско производство.
MF мембраните обично се направени од полимерни материјали, како што се поливинилиден флуорид (PVDF) или полиетерсулфон (PES). Мембраните се конфигурирани во модули кои можат да се управуваат на најразлични начини, вклучувајќи вкрстен тек и ќор-сок.
Во работата на кросфлоу, течноста за нахранување се испумпува преку површината на мембраната. Ова создава сила која помага да се спречи фаулирањето на мембраната. Во ќор-крајната операција, течноста се испумпува преку мембранскиот модул. Овој вид на операција е помалку сложен и помалку енергетски интензивен отколку напречниот тек, но повеќе е склон кон фаулирање.
MF е разновидна и ефективна технологија за отстранување на честичките од водата Исто така е релативно достапна технологија, што го прави добар избор за најразлични апликации.