Retap Bottle 0.3

Part Number: 1006
Материјал: боросиликатно стакло
Висина:155 мм.
Дијаметар:68 милиметри. (максимум)
Тежина:183 гр. (со капакот)
Карактеристики:

Понекогаш помалку е повеќе.

Retap Шишето 03 ја има целата сила и издржливост на поголемите шишиња, но удобно се вклопува во држач за чаши или мала торбичка за носење. Додека е помал во литража, отворот на Retake Bottle 03 останува во согласност со останатиот дел од Retap. Ова значи дека можете лесно да ги менувате капаците од кое било од вашите шишиња.
Безбедно е за користење во машини за миење садови, микробранови и ладилник.
Шишето Retap е дизајнирано во Данска и произведено во Европа.
Повторното полнење на шишето за еднократно користење е лесно, евтино и наједноставен чин на личен екологизам што можете да го направите. Со полнење на еднократното шише за обновување можете да помогнете да се намали влијанието врз животната средина за транспорт на вода низ целиот свет и значително да се намалат планините на ѓубрето создадено од пластични шишиња.
Една од главните карактеристики на Retap Шишињата е дека тие се дизајнирани да ја одржат чиста водата од чешма:
 · Шишето Retap е дизајнирано без рабови за почиста и поздрава вода.
 · Retap Шишињата лесно може да се чистат во машина за миење садови.
 
Спречете ги и отстранете ги дамките

Нашите шишиња се направени од боросиликатно стакло: високо издржлив и квалитетен материјал кој трае и ги издржува повеќето влијанија. Боросиликатното стакло нема да се истроши со текот на времето, но калциумот и магнезиумот во вода од чешма можат да остават (неповредливи) дамки на стаклото. Ако вашата машина за миење садови не е во можност да ги отстрани овие дамки, имаме неколку совети како да направите вашето Retap Шише да сјае како никогаш порано:
 · Секогаш мијте го шишето Retap и капакот пред употреба.
 · Не оставајте вода во шишето кога не е во употреба. Тоа го зголемува ризикот да се појават остатоци од калциум.
 · Исплакнете го Retap шишето со вода од чешма пред повторно полнење.
 · Користете оцет за отстранување на остатоци од калциум. Можете да ставите чист оцет и да го промешате заедно со капакот на шишето или можете да измешате оцет со вода и да го оставите да отстои преку ноќ.
 · Ако го исчистите шишето Retapa рачно: користете четка за шишиња. Тие се достапни во повеќето продавници со апарати за домаќинство.